-2.3 C
Ohrid
среда, јануари 20, 2021
Почетна Македонија Уредникот и сопственик на ''ОхридСкај'' до Шило Магазин: Народот треба да ја...

Уредникот и сопственик на ”ОхридСкај” до Шило Магазин: Народот треба да ја слушне и другата страна на вистината.

Translate (Eng):[gtranslate]

Барање за Јавно извинување

Почиувани.

На ден 01-05-2019 година ,на вашиот електронски портал shilomagazine.com.au   , објавивте  груби невистини , поврзани со Македонската независна новинска агенција ОхридСКај и за мене како сопственик и главени одговорен уредник на истата Сашо Денесовски.

РЕКЛАМА

Спротивно на Закон за информирање ,акко и основните начела за информирање, да се земе изјава од другата страна, Вие тоа свесно не сте го направиле , со единствена цел да наштетете на честа и угледот на МННА ОхридСкај и главниот и одговорен уредник Сашо Денесовски.

Во вашиот напис” БЛАГОЈЧЕ СТОЈАНОВСКИ ТУШЕ: ДОБИВ ЗАКАНИ БИДЕЈЌИ ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА !!!

  ,направивте груба клевета и навреда врз редакцијата ОхридСкај и уредникот Денесовски.

Да нештата Ви бидат појасни,воопшто дотичното лице Благојче Стојаноски Туше , воопшто ниту на макеоднската ,а ниту на балканската естрада ужива репутација на естраден уметник.Имал наводно 25 годишна музичка кариера ?.Каде?! До сега истиот тој ,нема ниту еден свој солистички концерт , отсвем ако не ги есапите тезгите свадбарски низ Австралија, додека во Македонија до сега истиот не настапил на ниту еден престижен фестифал ,отсвем неколку тезги во кафеани!И толку од неговата музикалност и музичка кариера, зошто истиот нема елементарно познавање што преставува музичка скала ,за понатака не сакам ниту да говорам .

Во вашиот текст пишувате дека сум бил квази новинар ,кој никој во Охрид, Ресен , Битола немал добро мислење за мене?! Почитувани, ваквиот Ваш однос прави само додатна повреда на мојот интегритет како скоро 30 години активно и професионално е сопственик на повеќе медиуми на Балкан.За разлика од дотичниот Благојче Стојаноски Туше , во моето образовно и работно портфолијо има богата историја.Додека ,тој ниту беше роден Јас ги имам завршено високите школи на Политички Науки –оддел Дипломатија во Београд,каде и го поминав дел од мојот работен век на високи државни позиции во тоа време.

Во однос на тоа дека тој бил навреден , вистината е сосема поинаква од она кој, тој, сака да ја прикаже. Имено МННА ОхридСкај, од како објави Билтен на настани на МВР-соопштение на МВР за настанот во Охрид,Јас на мојот личен профил ја споделив веста.По споделувањето на веста следуваа коментари од лицето Благојче Стојаноски Туше,цитирам:

-„Северџани , малку Ви е ова , допрва мамата ке ви се Е.и“

На овој негов коментар на мој зид ,најнапред убаво го опоменав :Туше,прекини со провокации и не се глупирај на мој стус“.

Она што тезгарот Благојче Стојаноски Туше го сокрива е неговиот одговор :„Кој те ебе ,ќе ми се фатиш за курот“.Таа е неговата култура и самозамислена моќ.

Благојче Стојаноски Туше , покасно осознал дека неговите националистички реторики, но и давање на полов орган на мене , нема така лесно да му поминат, за што јавно на мојот статус во одговор на неговата објава ,му укажав ,дека половиот орган што толку сака да ми го даде ,најнапред добро ќе го ишишам ,а потоа ист тој полов орган ќе му го дадам да си го носи во неговата уста.По ова Туше бриши негови коментари ,а мене ме блокира ,се со цел да не се дознае вистина.

Точно е дека Туше ,таму секое негово доваѓање спиее по куќи,а има стан во Сиднеј, како и точен е фактот дека сите негови приливи ,не ги пријавил во Бирото за такси во Австралија , но и не пријавил ништо во Македонија,а се води како невработен на терет на граѓаните на Македонија, нешто што и сам си признава.Користи здравствени бесплатни услуги како невработемо лице кое се пријавува во Агенцијата за вработување во Македонија, додека тоа осигурување кое тој го споменува „Граве“ ,тој само таму во голем дел ги пере влаканите пари кој ги заработува од свадбите во Австралија.

Туше воопшто не ја сака Македонија , тој само ја користи националистичката реторика во неговите настапи во Австралија ,како би можел да придобие што повеќе тезги!Доколку е токав голем патриот ,јас и во 1990-1991 година  и во 2001 година бев активен учесник во одбраната на Македонија.Оснивач сум на ВМРО ДПМНЕ ,еден од тие стари оснивачи 12 по список кој го формиравме ВМРО ДПМНЕ, Јас сум тој кој заедно со уште едно лице од Битола ги донесовме првите Македонски пари во 1992 година од Холандија и овозможивме финасиска независнот на Македонија.Исто така додека Туше глуми патриот ,јас активно учествував во сите процеси на неависноста на Македонија.

Дека Благохјче Стојаноски Туше е класичен измамник зад наводен плашт на„ патриотизмот“, говорат стотици негови белешки во СДБ ,каде тој ги кодоши нашите иселеници во Австралија или, просто каѓано долги години бил соработник на тајната служба (тоа е фамилијарна нивна генеза). Дека е класичен измамник и дека е финасиски криминалец , за брзо и за тоа ќе добијата потврда , зошто ќе мора и пред властите во Македонија ,а и пред властите во Австралија со кој контактиравме ,да го докаже потеклото на неоданочените пари. Всушност ,во последните 10 години Туше не излегува ниту во неговиот Ресен,а знае попатно големиот „патриот“ Туше да пее и на Албански веселби и тоа како , да им пее Рока Мандолине, а ги научил и да им ги пее и песмите за командантот на УЧК Адем Јашари,каде добро заработува , тогаш не е патриот??!! Исто го прави и на нивни приватни веселби и во Австралија, но тоа свесно го сокрива ,зошто за него едиснтвен патриотизам преставува доларот и еврото, друго е гоелма лага ,на малиот глупак ,кој упорно сака да биде Тоше Проески.

Добро ми е познато и со кој тој од жени  во Ресен се забавува и ја купува нивната љубов , мене таквите ми се добро познати и лично ги знам ,само знам едно ,а тоа е дека ќе одовара.

Почитувани, Ве известувам,дека , доколку веднаш не објавите Јавно Извинување, со целосниот испратен текст ,преку нашиот правен застапник Адвокатско друштво Емил Балабан од Охрид, против Вас ќе покрениме соодветни правни мерки со оштетни побарувања и пред Суд во Австралија ,а и во Макеоднија.

Со Почит,Охрид 02-05-2019 г.

Здружение за еднаква застапеност на лица со посебни  Потреби во  медиумите СОС БАЛКАНМЕДИА-Охрид.

Претседател                                                                                   

Сашо Денесовски                                                  

- Реклами -