Почина најстариот фудбалер во Македонија

Вчера, на 100-годишна возраст почина Илија Николов – Моторетката, некогашен фудбалер на ФК „Беласица“.


Својата кариера во Беласица ја завршил далечната 1953 година, а Струмица ќе го памети и по својот прекар – Моторетката, бидејќи најчесто бил среќаван како трча по фудбалските терени.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here