7 медали (2 златни, 1 сребрен и 4 бронзени) за Таеквондо клубот ”ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид

Таеквон-до клубот ”ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид , овај викенд на 19 .05 2019 учествуваше на Меѓународен Таеквон-до ИТФ А класа турнир “17 Љубљана Опен” , во Словенија кој е традиционално еден од најјаките турнири во регионов за пролетната натпреварувачка сезона, каде учество зедоја 24 клубови од 9 земји и тоа, Словенија, Хрватска, БиХ,Македонија,Словачка ,Србија, Австрија,Италија и Чешка.


Нашиот клуб на овај натпревар учествуваше со шест натпреварувачи кои натпреваруваа во две дисциплини форми (тул) и борби(спаринг) , при што освоија 7 медали, од кои 2 златни, 1 сребрен и 4 бронзени.
Освојувачи на медали се:
Стефан Каланоски
1 место –злато борби јуниори 16-17 год -63 кг.
1 место –злато форми јуниори плав појас
Давид Велковски
2 место –сребро борби јуниори 16-17 год -69 кг.
Хриситјан Митрески
3 место –бронза борби јуниори 16-17 год +75 кг.
Марио Кртески
3 место –бронза борби кадети 12-13 год -50 кг.
Елена Јанеска
3 место –бронза борби кадетки 12-13 год +55 кг.
3 место –бронза форми кадетки зелен појас
Најдобар наш поединец на овај турнир беше Стефан Каланоски, додека Божидар Димитриевиќ не успеа да дојде до медал , но ова беше само како добро загревање за главниот турнир за оваа пролетна сезона “ГРАН ПРИЗВОРНИК 2019” кој ќе се одржи наредниот викенд на 25.05 2019 во БиХ, каде ќе учествуваме со повеќе натпреварувачи . Од клубот изразуваат најголема благодарност до нивниот генерален спонзор “ПН МЕТАЛ”, кој е најзаслужен за нивното учество на овие турнири, и за сите нивни успеси.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here