Мелбурн – Се изигра најголемото македонско оро (Видео)

Во организација на Македонско Австралиската организација на заедницата (MACO), минатава недела во паркот во Footscray се одржа традиционалниот осми по ред Македонски Фестивал на храната.

Понудата и оваа година беше богата и изобилуваше со македонска традиционална храна но она што е многу важно е тоа што овој фестивал преставува важен насатан за македонците да го покажат својот идентитет, култура ,традиција .

На фестивалот учествуваа повеќе македонски културни уметнички друштва од поголемите градови на Австралија и задно со македонците, австралијаните и другите посетители го изиграа  најголемото македонско  оро.

 

https://www.facebook.com/borce.sugarevski/videos/10159406060896151/

This is how we roll… MACEDONIANS from Melbourne & Sydney!!!

Gepostet von Official Macedonian Food Festival am Samstag, 26. Oktober 2019

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here