Јапонија направи тушеви и тоалети за кучињата што патуваат на аеродромите

Аеродромот „Итами“ во Осака постави тоалети за кучиња кои патуваат, вклучително и посебен држач на кој може да ја потпрат ногата.
Тоалетите ќе се наоѓаат во ограден двор надвор од терминалот, со тушеви и садови за вода, соопшти операторот „Кансаи ерпорт“.
Ова ќе биде првиот објект наменет за кучиња на еден јапонски аеродром, а целта на неговото поставување е милениците да се охрабрат да „завршат работа“ пред да влезат во авион на домашните летови.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here