Охрид преполн со Грчки туристи за Прочка, Охриѓани викаат дека се дојдени за да ни бараат ”Прошка” за името.

Охрид полн со гости за празникот Прочка. Празничен викенд на брегот на Охридското езеро го минуваат туристи од земјава и регионот. Најбројни се гостите од Грција,Албанија и Косово.

Туристите уживаат во прошетките низ стариот дел на градот и ги посетуваат културно историските споменици.

-Многу убаво фантастично, прекрасен град, преубав. Многу убаво презентиран, вели еден турист од Грција.

Охриѓани го мислат пак сосема спротивното, тие мислат дека се дојдени да ни побараат ”Прошка” за името, но ние како Македонска нација ќе стоиме цврсто на ставот и нема да им го вратиме името ”Северна” 🙂 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here