3.6 C
Ohrid
вторник, ноември 30, 2021
Почетна Македонија (Фото) Одговорност во ЈЗУ Општа Болница“Охрид за смрта на Немљуне Ибраими мора...

(Фото) Одговорност во ЈЗУ Општа Болница“Охрид за смрта на Немљуне Ибраими мора да има! Неколку факти до сега необјаснати.

Translate (Eng):[gtranslate]

Немљуне Ибраими, , која е четврта жртва во земјава од коронавирусот во четвртокот била однесена во болницата во Охрид со приоритетен упат од нејзиниот матичен лекар.

Охридскај објавува фотографија од лекарскиот тим кој земал брис од сега починатата Немљуне Ибраими во Струга , каде дежурниот лекар на болниццата пополнува анкета со сопругот на сега почината Немљуне Ибраими.

РЕКЛАМА

Како што дознаваме ,во одделенито на Центар за јавно здравје во Струга ,кое одделение е испостава на ЦЗЈ Охрид , на ден 26-03-2020 година се е јавило сега починатото лице Немљуне Ибраими, во придружба со својот сопруг (Лицето во цивил на фотографијата),на која веднаш и бил земен Брис според протокол и веднаш дежурниот доктор и техничар во 15:00 часот  се упатиле на државните клиники, да го предадат тестот на лабалаториска анализа.Лицето Немљуне Ибраими, веќе било најавено прекеу својот матичен лекар за неопходно тестирање , поради респиратиорни проблеми и фебрилна состојба , за што матичниот лекар оправдано се сомневал на можна заболеност со Корона Вирус Ковид 19.

В’чера по барање на лекарите Имунолози од Болницата во Струга , затворено е подрачното одделение за Епидемиологија во Струшката Болница. Барањето на одделот за вакцинација во болницата од Струга , имало образложение ,дека тука перманентно се врши вакцинација на деца, и не може веднаш до нив да биде стационирано одделението за Епидемиологија на ЦЗЈ Охрид.

За повеќе притиснете на следлиот линк: