Наместо торта – на работа за граѓаните на државата

Министерот за здравство Венко Филипче денес полни 43 години. Веројатно овој ден и овој роденден многу поинаков од сите досегашни. Причината е јасна – општото добро на сите нас.

Филипче како министер ја има најтешката задача во државата, борбата со корона вирусот и борбата да се спасат што е можно повеќе човечки животи.

Иако денес му е роденден, Филипче не слави, напротив работи на терен. Тоа може да се забележи и од неговата утринска објава на социјалните мрежи.

-После пет децении целосно го реновираме објектот на специјалистичко-консултативниот оддел на Институт за трансфузиона медицина. Ова е дел од долгорочната стратегија за унапредување на услугите во јавното здравство и подобрување на условите за работа на здравствените работници.

-За две и пол години ги подобривме условите во триесетина здравствени установи, а продолжуваме и понатаму да вложуваме во здравството како клучен сегмент. За задоволни пациенти и здравствени работници.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here