За дистанца меѓу учениците во Италија ќе ги сечат клупите!?

Италијанското Министерство за образование објави на почетокот на јули европски
тендер за три милиони индивидуални клупи, кои треба да пристигнат во училниците до
8 септември, пишува Си-Ен-Ен.
Но, многу италијански области се загрижени дека клупите нема да пристигнат навреме
за почетокот на учебната година и ги презедоа работите во свои раце и решија да ги
сечат старите дрвени клупи.
„Можеме да користиме дрвени прегради, но најдобро решение е да ги пресечеме
клупите“, изјави Аделфио Кардинале, задолжен за училишните области на Сицилија.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here