Тажната приказна на баба Велика – молам само за малку дрва за огрев

Баба Велика живее во Говрлево – општина Сопиште. Куќата и е празна живее сама откако семејството и се растурило.

Сопругот и ќерката починале, синот живее далеку , а роднините вели ја заборавиле. Живее со мала пензија но не се жали вели добро е здрава сум. Короната и пандемијата едвај ги поминува оти немало кој да и помогни за набавки.

Но и за тоа не се секира. Единствена секирација и е како да набави дрва за огрев. Сама во најголемата горештина деновиве оди со два автобуси до градот за да побара некој да и помогне да најде дрва. Досие ќе се потруди оваа година баба Велика да добие дрва , храна и средства за хигиена.

Сите оние кои може да и помогнат може да ја најадaт во Говрлево или да контактираат на мејл: dosie.mk@gmail.com.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here