Уште еден тажен ден: Пациент на 22 години од Скопје почина од ковид-19

Министерството за здравство информира дека за едно деноноќие починале 28 лица, од кои пет пациенти се од Скопје, а најмладиот има 22 години. Другите се на возраст од 58, 75, 67, 78 години.

Сител јавува дека најмладата жртва на ковид-19 во земјава е трудница која немала претходни коморбидитети, само комплицирана бременост.

Еден пациент починал од Куманово (69г), еден од Дебар (66г), шест пациенти од Прилеп (70, 77, 53, 56, 69 и 82г), двајца од Струга (59 и 69г), еден од Велес (66г), тројца од Битола (76, 69 и 61г), еден од Кавадарци (57г), еден од Гостивар (83г), еден од Радовиш (80г), еден од Крушево (64г), еден од Кочани (65г), еден од Пробиштип (78г).

Двајца од починатите пациенти се од Кратово (76 и 76г) и еден пациент од Кичево (80г). Од нив, двајца се починати надвор од болница , останатите се починати во болнички услови.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here