Македонија има “гинисов рекордер”? Даниел Јованоски издржа 30 секунди во сад полн со огромни тapaнтули

Македонецот Даниел Јовановски од Блатец влезе во Гинис. Се пријавил во италијанска емисија за да докаже дека неговото име може за само половина минута да се најде во Гинисовата книга на рекорди.

 

Начинот кој Даниел го избрал да се прослави е навистина невообичаен, но едно е сигурно, неговото име засекогаш ќе биде запишано во Гинисовата книга на рекорди.

– Јас сум првиот Македонец кој за такво нешто влегол во Гинис. Беше интересно бидејќи додека пајаците ме лазат, осеќав како ме гребат. Еден се обиде да ме касне, изјави Даниел.

Признанието од Гинисовата книга тој го доби во 2010 година, но пред неколку дена на официјалната фан страница беше повторно споделен неговиот подвиг.

markukule

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here