И после зошто не има на швајцарските медиуми: Рачно фрлање на сол и песок во Ѓорче.

Иновација во скопската населба Ѓорче Петров. Градоначалникот на оваа општина Александар Наумоски активирал дежурна екипа рачно да фрла сол на улиците, односно пред мостот пред „Даме Груев“.

Технологија никој не спомнува. Погледнете што се случуваше во Ѓорче Петров.

May be an image of road и текст кој вели „Aleksandar Naumoski 4h.6 активирана e дежурна екипа koja ja контролира ситуацијата co снегот на мостот пред даме груев. рачно ce расфрла сол на коловозот и тротоарите. будно ja следиме состобата и по потреба ke реагираме онаму каде снегот би можел да го закочи сообракајот.“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here