Oсмани: Ние никогаш не сме кажале дека Фрчковски е назначен за амбасадор на САД.

Дали САД не го прифаќаат професорот Љубомир Фрчковски за амбасадор во Вашингтон? На ова прашање, во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 одговори министерот за надворешни работи Бујар Османи.

Тој вели дека името на професорот Фрчковски дека е кандидат и информациите дека се повлекува биле од медиумите.

„Во ниту еден момент ние не сме кажале дека е кандидат или е отфрлен или прифатен, затоа што процедурите на кандидатури на амбасадор, односно амбасадори се до потврдување на агреманот се во дискреција и се класифицирани податоци“, вели Османи.

Тој потенцираше дека се додека Министерството за надворешни работи не потврди одредена кандидатура за назначување на амбасадор не треба да се земе како официјална вест.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here