Нова вредна донација за Охридската Болница која беше неопходна за лекување на пациенти од ковид 19 од СОС БАЛКАНМЕДИА и „СН ОСИГУРИТЕЛЕН БРОКЕР“

Во ова време кога целосно е мобилизиран медицинскиот персонал, како и сите ресурси на ЈЗУ Општа Болница – Охрид, кога борбата за секој пациент заболен од ковид 19 е да му доставиме непречен довод на кислород, борба за спас на животи, таквата борба знаат да ја ценат општествено одговорните компании.

ЈЗУ Општа Болница Охрид денес во овој момент ја доби она вредна донација, која спасува животи. Во организација на СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид ,а со несебична помош на досега докажаните хуманитарци од „СН Осигурителен Брокер“- Битола, кој се долгогодишни партнери на СОС Балканмедиа поддржувајќи хуманитарни мисии, во ЈЗУ Општа Болница Охрид, донираа Регулатори за О2, овлажнувачи, назални маски, како и она што во моментов беше најпотребно за лекување на квоид пациенти, маска Охајо Драгер, кој бе а итекако потребни за лекување на пациенти со тешка клиничка слика од ковид 19. Сите донирани артикли се сертифицирани за медицински цели и истите се набавени од страна ан СОС БАЛКАНМЕДИА Охрид „СН ОСИГУРИТЕЛЕН БРОКЕР“ Битола од реномираната компанија „Хипомед ДООЕЛ“ од Скопје.

Директорот на ЈЗУ Општа Болница Охрид, Др.Горан Балески кој ја прими донацијата од име на ЈЗУ Општа Болница Охрид, истакна:

„ Најнапред искрено сакам да се заблагодарам на СОС Балканмедиа, на господинот Сашо Денесовски, кој се докажани донатори во ЈЗУ Општа Болница. Исто така сакам да се заблагодарам на „СН Осигурителен Брокер“ од Битола за вредната донација, која во организација на СОС Балканмедиа до сега се појавуваат како донатори во многу наврати. Вреди да напоменам, дека пред само два дена во еден разговор со господинот Денесовски и со директорите на СН Осигурителен Брокер, г-дин Христо Кондовски и г-дин Зоран Пејчиноски, запрашан од нивна страна што е неопходно за болницата во овој момент, кратко кажав дека имаме недостиг на редуктори за боци за кислород, назални маски и Охајо маски. Истиот момент, само кратко кажаа, добивате за два дена донација, и еве денес ја добиме донацијата, која веднаш ќе биде предадена во модуларната болница и интерното одделение каде се лекуваат ковид пациенти. Сакам наискрено да им се заблагодарам за се она што го прават за нас медицинските работници, за градот Охрид , за пациентите во нашата болница“, ќе истакне директорот Горан Балески.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here