Стојанче Ангелов се изнервира: Пандемијата ме спречува да работам, но дајте ми неколку месеци да го средам ЦУК, ако не успеам ќе се повлечам.

Директорот на ЦУК Стојанче Ангелов во интервју за Слободен печат изјави дека ќе се повлече од функцијата доколку во наредните шест месеци не успее да го среди ЦУК.

„Јас сум таму четири месеци и ја простудирав работата на ЦУК и целиот систем е организирана дезорганизација. Не може толку да се утнати работите таму. Јас имам одврзани раце за да формирам работна група со професори и луѓе од ЦУК и Дирекцијата за заштита и спасување и да понудам решенија. Пандемијата навистина не успори. Во ЦУК имавме клучни луѓе болни од Ковид, болеста не успорува, но оптимист сум дека во наредните шест месеци ќе ги имаме контурите и доколку не успеам да го средам Центарот, самиот ќе се повлечам“, изјави Стојанче Ангелов.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here