Д-р Методи: Jaс лично носам три маски, единствениот излес од ова зло ни е вакцинацијата.

Маските се најголема заштита. Јас носам по три маски што поголема заштита толку подобро така не може да влезе вирусот во вас, вели проф. д-р Методи Чепреганов во „Студио 10“ .

-Пандемијата е стресна состојба во три смисли – животозагрозени сме, има промени кои настапуваат на психички план и појавата на психосоматски болести. Во мојата 64-годишна пракса не сум сретнал лек кој нема секундарни појави. Секој лек мора да има сајд ефект, но тоа се многу мали работи во однос на вакцинацијата. Луѓето се плашат затоа што бизнис-политиката владее, вели Чепреганов.

Професорот истакна дека пред 9 дена се вакцинирал со „АстраЗенека“ и дека нема никакви симптоми.

вечер

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here