Д-р Бојан Трајковски: 95 годишна бабичка слатко ме насмеа, Ех бе синко мене Германците и Бугарите не ме плашеа и ништо не можеа да ми направат, не па коронава, јас имам уште многу за живеење…

Социјалните мрежи повеќе од една година се исполнети со лоши вести кои влијаат негативно на сите нас. Секој ден и постојано во текот на денот читаме вести и информација за заболени и починати, но за среќа има по некоја вест која ќе внесе позитивна енергија и храброст во ова темно секојдневие.

Доктор Бојан Трајковски е дел од ПЗУ Вера Медика и тој преку својата работа, во рамки на домашната посета, секојднеевно помага на луѓето кои се бораат со корона вирусот. Впечатоците од својата работа ги споделува на фејсбук и тоа најчесто се совети и апели за заштита на здравјето. Но, денес фејсбукот статусот е посветен на 95 годишна пациентка, која поминала многу во животот и многу храбро се соочува и со овој предизвик.

Фејсбук статусот на доктор Бојан Трајковски го пренесуваме во целост:

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here