25 C
Ohrid
четврток, јули 29, 2021
Почетна Македонија Охрид станува ргионален вакцинален центар-Градоначалникот на Охрид Георгиески до крај на наредната...

Охрид станува ргионален вакцинален центар-Градоначалникот на Охрид Георгиески до крај на наредната недела ја става целосно во функција спортската сала

Translate (Eng):[gtranslate]

Градоначалникот на Општина Охрид Константин Георгиевски ги интензивира активностите во спортската сала „Билјанини Извори“ ,која од крајот на наредната недела ќе биде ргионален вакцинален центар.

За таа цел вече се вршат последните припреми околу оспособување на спортската сала „Билјанини Извори“ во Охрид спорд стандардите кој ги пропиша Министерството за здравство на Република Северна Македонија.До среда ќе бидат поставени вакциналните паравани, ќе се изврши целосно обележување на пристапот до вакциналните пукнтови, а до петок ќе бидат поставени компјутерските системи,пултовите и седиштата кој се потребни во системот на вакцинација на граѓаните.

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески ,а со цел да се обезбедат современи услови за вакцинација на граѓаните ,а и да се одговори на строгите критериуми кој се пропишани за вакцинација, не остава ништо на случајност.Во спортската сала „Билјанини Извори“ во текот на наредната недела ќе се постави додатен високонапонки агрегат во случај да настане прекин на електрична енергија, ќе се постави оптички интернет за потребите на компјутерскиот центар на министерството за здравство,ќе се изврши комплетна дезинвекција на целата спортската сала „Билјанини Извори“ ,како и надворешниот дел на паркингот на спорстката сала.

РЕКЛАМА

Целокупниот комплекс на спортската сала „Билјанини Извори“ се става во функција на минситерството за здравство за потребите за вакцинација на граѓаните од општините Охрид, Струга, Вевчани, Дебар,Ресен и Кичево.

- Реклами -