На ветеринар му донеле повредена бубашваба за да и го спаси животот. (ФОТО)

Еден ветеринар од Тајланд останал во шок кога човек во амбулантата му донел бубашваба на преглед.

Тану Лимпапатанваника, кој на социјалните мрежи редовно објавува приказни од амбулантата во која работи, го објавил и овој несекојдневен пост – приказна за згазната бубашваба која му била донесена да и го спаси животот.
– Синоќа имавме итен случај. Некој згазнал бубашваба на плочник. Тогаш еден филантроп, кој случајно поминувал оттаму, ја видел, за зел и ја донесе кај нас, напишал ветеринарот.
Тој рекол дека шансите бубашвабата да преживее се 50/50.
– Ова не е шега. Би сакал да има повеќе вакви луѓе во светот, додал докторот.
А како завршила бубашвабата не е познато.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here