Прва жена македонски амбасадор во Австралија -Предадени акредитивните писма на генералниот гувернер на Австралија

Денес на свечена церемонија во резиденцијата на Генералниот Гувернер на Австралија генералот Дејвид Хрли  беа предадени акредитивните писма со кои свечено стапи на должност новата македонска амбасадоркаво Австралија г-ѓа Билјана Стефановска – Сековска .

Ова е за првпат пат во историјата на Македонско Австралиските дипломатски односи жена да биде назначена за амбасадор. По заклетвата новата амбасадорка се заложи за поблиска соработка со македонската заедница и продлабочување на економско трговските врски меѓу двете земји

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here