Марко Пејчиновски: Денес плива за децата со ретки болести

На 04-ти септември, во сабота, ќе е моето трето препливување оваа година. Овој пат ќе пливам од Охрид до Струга и назад до Охрид. Ова препливување го посветувам на Децата со ретки болести”, напиша вчера Марко на фејсбук профилот.

Последно, Марко преплива од Охрид до Св. Наум на 3-ти јули во чест на празникот посветен на „Преподобен Наум Охридски Чудотворец“ кој се празнува на тој ден, и стана најмладата личност која ја препливала оваа патека за време од 7 часа и 15 минути.

Марко во 2018-та година за девет часа го преплива Охридското Езеро, а наредната година пред себе си постави цел да исплива 64 км долж Охридското Езеро со цел да ја подигне свеста за лицата со ретки болески. Ова пливање беше прекинато по 12 километри поради болки како резултат на болеста со која се соочува, инфаркт на долните екстремитети.

OhridNews

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here