Стојанче: На Галичица пронајдовме шарпнел, замислете доколку експлодираше во некој хеликоптер или во некој човек што ќе се случеше..

Членовите на Планинската спасителна служба од Охрид, на местото на пожарот на планината Галичица, во областа над шумата каде до пред некој ден гореа трева и грмушки, пронашле шрапнел од засега непознато експлозивно средство најверојатно артилериска граната останата од првата светска војна, со поголем калибар.
Не сакам ниту да помислам што овој шрапнел може да му направи на човек или хеликоптер кој во моментот на експлозијата би се нашол во нејзина близина.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here