Милошоски- Дали 45 луѓе живи изгореа во автобусот на Беса за некој да произведува хероин?

Милошоски смета дека трагедијата е предизвикана од организираниот криминал

Милошоски вели дека е симптоматично и тоа што останатите возачи од истата компанија не почекале да пристигнат и колегите со четвртиот автобус од конвојот, туку забрзано ја нупуштиле територијата на Бугарија.

Зошто четири дена никој не можеше да изврши контрола во седиштето на „Беса Транс“? Зошто во Собранието не се закажуваат пратенички прашања на кои би одговарале МВР, М.Транспорт и директорот на Инспекторатот за транспорт? Случајно ли од МВР незаконски беа издавани пасоши за нарко босовите од Турција? Зошто автобусот бил толериран да вози без лиценца 130 пати до Истанбул и назад? Зошто турите до Истанбул биле многу ефтини за патниците? Зошто изгореа 45 живи и здрави млади луѓе и деца – прашува Антонио Милошоски од ВМРО-ДПМНЕ.

Милошоски вели дека е симптоматично и тоа што останатите возачи од истата компанија не почекале да пристигнат и колегите со четвртиот автобус од конвојот, туку забрзано ја нупуштиле територијата на Бугарија.

– Дали оваа пеколна трагедија е цената која мораше да се плати со жртви заради организиран илегален превоз на анхидридна киселина која се користи за производство на хероин!? И зошто другите автобуси од „Беса Транс“ , кои ја возеле истата тура, не застанале да видат што се случило, да почекаат преживеан, да помогнат, туку веднаш заминале преку граница кон МК? Дали можеби им било побитно да избегнат било каков претрес на багажот од бугарската полиција – додава тој.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here