Ѕидот пукна, но иконата на Богородица остана нечепната во манастирот Св. Ѓорѓи во битолското село Велушина (ФОТО)

Големи оштетувања по серијата земјотреси врз манастирот Свети Ѓорѓи во село Велушина, недалеку од градот Битола.

Според фотографиите, оштетувања има и во внатрешниот и надворешниот дел на манастирот.

Пукнатини на ѕидови, тавани, фрески, фасади, оштетувања и на подовите, ваква е сликата по силните потреси:

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here