Добриот индиски џин Кали: Роден во сиромашно семејство, но спортот му помогна да стане славна личност, па од првата борба си купи Телевизор.

Далип Синг Рана, познат по прекарот Големиот Кали, е роден во 1972 година и е висок дури 216 см. Тој е познат индиски актер, промотор на борење и поранешен професионален борач.

Големиот Кали е роден во сиромашно семејство, но спортот му помогна да стане славна личност. Животот и кариерата на индискиот гигант е вистинска авантура.Тој е роден во големо семејство со уште шест браќа и сестри. Констатирано му е ретко ендокрино заболување – акромегалија, кое се манифестира со прекумерен развој на сите екстремитети – глава, нос, уши, усни, екстремитети …

Беше познат по својата висина, не само по висината или физичката сила, туку и по добрата душа. Мештаните го почитувале поради неговата добрина и желба да им помогне на сите, а судбината сакала добриот џин на крајот да стекне огромна популарност.

 

Извесен период работел како сезонски работник, а потоа како обезбедување во кафеана, каде што бил забележан од поранешен полицаец од Пенџаб, кој бил изненаден од одговорноста со која си ја врши работата. Подоцна, самиот Кали во интервју изјави дека му пришол полицаец и го прашал зошто продолжува да работи, ако смената му завршила одамна.

Кали одговорил дека е многу поголем од другите луѓе и има потреба од двојно повеќе храна од другите, поради што работи подолго за да заработи повеќе. Во 1993 година, тој доби нова работа во полицијата во Пенџаб.

Овој настан ја промени неговата судбина, бидејќи началникот на полицијата го покани да стане спортист и го отвори патот кон светот на борењето. Кали тренираше во локална теретана и по некое време успеа да се прослави, за него се слушна не само во Индија, туку и во САД.

<iframe width=”750″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/-d74grS19E8″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here