15.5 C
Ohrid
вторник, мај 17, 2022
Почетна Заедница Фонд за заштита и унапредување на човековите права на македонците во...

Фонд за заштита и унапредување на човековите права на македонците во Албанија, Бугарија и Грција- Да им помогнеме на нашите обесправени браќа и сестри македонци

Translate (Eng):[gtranslate]

Фондот на ОМД за унапредување и заштита на човековите права на македонците  ќе собира средства и ќе обезбеди грантови за унапредување на македонските човекови права во Албанија, Бугарија и Грција, вклучувајќи ангажирање на персонал, техничка поддршка, спроведување на програми за обука за млади и финансирање на академски и културни работи.

Одборот на директори на ОМД ќе ги разгледува предлозите за финансирање квартално. За да поднесете барања за финансирање, ве молиме испратете е-пошта на info@umdiaspora.org.

Ве молиме, размислете да направите периодична донација за да го одржите Фондот да расте за долгорочен успех.

Донациите за ОМД, јавна добротворна организација поддржана од донатори 501(c)(3), се ослободени од данок. ОМД ги поздравува донации на ценети акции, обврзници и заеднички фондови, кои треба да ја намалат вашата даночна обврска, како и да му помогнат на ОМД со сите нејзини големи дела за глобалното македонско семејство. ОМД може тесно да соработува со вашиот финансиски советник/брокер/банкар/финансиски планер/CPA со цел да ја олесни вашата донација.

За донации и повеќе информации ве молиме следете го линкот

https://secure.everyaction.com/PTsmVbd9H029jEUGa0PIUg2?fbclid=IwAR0JRNiMxcyYhtkIVa-Kg2_Quy-dRw19Il3mJzLIK9XQS4Go3bJjIz95_rA