Пак да викате немаТ луѓе: Охрид има 51 428 жители.

Охрид има 51 428 жители, 18 368 домаќинства и 33 660 станови, покажуваат податоците од пописот кој беше спроведен минатата година.

Од нив, 40 488 се Македонци, 1 942 Албанци, 1 831 Турци, 232 Роми, 314 Власи, 281 Срби, 23 Бошњаци, 2 008 се заведени како други неспомнати, 13 не се изјасниле, за 7 било непознато.

Според податоците од пописот во градот побројни се жените, па така жени има 26 197, наспрема 25 231 мажи.

Повеќе податоци за спроведениот попис може да се погледнат на веб страницата на Државниот завод за статистика www.stat.gov.mk

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here