Ова е Стефанија- Жената на која ѝ е посветена победничката песна на „Евровизија“

Овогодишната победничка песна на „Евровизија“, „Стефанија“, е посветена на мајката на еден од членовите на „Калуш оркестра“.

Песната која ја освои Европа била посветена на мајката на Олег Псјук, која станала најпознатата мајка во Украина. Таа го поддржувала својот син и неговиот оркестар од почетокот.

Сите ја пеат нашата песна. Таа оригинално беше посветена на мојата мајка, по која и го доби името, но сега е песна за сите мајки – изјавил Псјук.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here