Ни времето ништо не му може, Марко успешно ja преплива делницата Радожда – Охрид

После големи искушенија со ветар и бранови, Марко Пејчиновски кој утрово влезе во водите на Охридското Езето кај Радожда, попладнево пристигна на Охридското пристаниште. Делницата долга 14 километри тој ја мина за 5:25:09 часа- пишува OhridNews

Охридскиот херој Марко Пејчиновски ова лето пред себе постави цел 10 пати на разни далечени да го преплива Охридското Езеро.

До крајот на јуни Марко ќе плива уште две делници. На 18 јуни Радожда – Градиште во должина од 18 километри и на 25 јуни Радожда – Трпејца во должина од 20 километри.

OhridNews

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here