Благодарение на Општина Охрид после 6 години пауза започнува со функционирање веслачкиот клуб „Горица Ремо“

Започнува со функционирање новиот веслачки клуб „Горица Ремо“

На 90 години од почетокот на веслачките спортови во Охридското Езеро, денеска, во присуство на повозрасните генерации на веслачи беше презентирана веслачката опрема донација од швајцарскиот клуб „Сееклуб“ Биел, која преку Општина Охрид е обезбедена за непречено фукционирање на клубот.

Опремата се состои од веслачки скул двоец, два веслачки скул четверец, два веслачки скифа, веслачки чамец четверец, како и весла и додатна опрема. Вредноста на донацијата изнeсува нешто повеќе од 20 000 евра.

Со ова по пауза од нешто повеќе од шест години продолжува да функционира веслачка школа во Охрид.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here