Во Свети Николе поставено велигденско јајце високо три метри (ФОТО)

На Градскиот плоштад во Свети Николе по повод претстојниот празник Велигден денеска беше поставено големо велигденско јајце. Градоначалникот на Општина Свети Николе, Сашо Велковски за МИА вели дека на големото јајце има мотиви од црквата „Свети Никола” и заштитникот на градот Свети Никола и овчеполието.

Свети Николе има велигденско јајце високо три метри (ФОТО)

– Главни „виновници” за ваквото грандиозно дело со висина од три метри, ширина од два метра и тежина од 600 килограми се нашите сограѓани, Иле Панајотов, кој со математичка и професионална изработка го изработи велигденското јајце. Магијата претворена во уметност беше во рацете на Маја Ефтимова Стојанова и целиот тим зад неа од надарени, неуморни, мотивирани, посветени луѓе – Иле Михајловски и Сања Накова, ликовните уметници Биљана Трајанова и Бојан Тосевски – рече Велковски.

Тој истакна дека граѓаните на Свети Николе се гордеат со трудот и креативноста на тимот, што го разубави градот.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here