Во храмот Господов Гроб во Ерусалим се појави благодатниот оган.

Во храмот Господов Гроб во Ерусалим се појави благодатниот оган. Патријархот ерусалимски Теофил Трети го предаде на верниците.

Секоја година на Велика Сабота во Ерусалим се пали несоздаден оган, како чудо на Бога, во црквата Христов гроб, кој со посебен ритуал, ерусалимскиот патријарх го дели на верниците собрани во криптата на црквата.

Патријархот излегува со запалени свеќи. И секој сака од тие свеќи да ја запали својата. За неколку минути, целиот храм е исполнет со бело-син сјај. Луѓето се допираат со огнот. Сите се радуваат и го чувствуваат невидливото присуство на Исус Христос.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here