Translate (Eng):

Како и што беше најавено, попладнево навивачите на Вардар и Тетекс, популарните „Комити“ и „Војводи“ кои се збратимени, одадоа почит на Гоце Делчев.

Во голем број, тие заедно положија цвеќe и се поклонија на гробот на Гоце Делчев, на денот на неговата смрт, 4. мај.

Притоа се пееја македонски и патриотски песни, а се скандираше и името на Гоце Делчев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here