Полицијата повторно интервенираше во преполниот автобус Скопје – Гостивар

Се повторува историјата на преоптоварените автобуси. Автобус на “Еуро турист” – Гостивар, денеска повторно качил 15 патници повеќе од дозволениот број, кои патуваа од Скопје за Гостивар, пренесува „Порталб.мк.“

Според „Порталб.мк“, автобусот бил сопрен од полицијата во населбата Ѓорче Петров во Скопје и по инспекцијата која траела околу 20 минути, вишокот патници биле принудени да се симнат, а полицијата побарала од компанијата да прати друг автобус.

По околу половина час пристигнал друг автобус на истата компанија, ги земал патниците кои биле симнати и се упатил кон Тетово.

За сличен случај, „Порталб“ извести пред само еден месец со истата превозна компанија која само два дена по известувањето беше санкционирана од МВР.

Граѓаните во случај да се соочат со слични проблеми, случајот можат да го пријават во полиција на бројот 192.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here