До декември Македонија и официјално ќе биде членка на НАТО само не се знае која година

На декемврискиот самит на НАТО во Лондон очекувам Македонија да стане полноправна членка на Алијасата, и со тоа ќе оствари една од двете стратешки определби истакна претседателот на Собранието Џафери. Се надева дека реформите ќе резултираат и со почеток на преговорите за интеграција во ЕУ.

13 од 29те земји членки веќе направија ратификација на Протоколот за членство на нашата земја во НАТО, а ваквата процедура е во тек и во Сенатот на САД и Францускиот парламент.

Состаноците посветени на следните чекори на Македонија кон НАТО, се одржуваат во пресрет на посетата на Генералниот секретар Јенс Столтенберг и членовите на Северноатланскиот совет, најавена за идниот месец.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here