Беше најдебела жена на светот, ослабе 194 килограми- вака денес изгледа

Таа беше прогласена за најдебела жена на светот.

Во 2011 година Паулина Потер од Америка влезе во Гинисовата книга на рекорди кога имала 292 килограми, но нејзината најголема килажа била 307 килограми.Со помош на операцијата на желудник таа ослабела 194 килограми. Паулина беше дел од шоуто  на ТЛЦ „My 600lb Life“. Гледачите ја следеле нејзината борба и тоа како стигнала до 112 килограми.

Било тоа голем успех за неа, но кога камерите се изгасиле повторно се вратила на старите навики.Проблеми со исхраната почнала да има како дете бидејќи се прејаудувала откако нејзините родители се развеле. Велела дека мајка и едвај составувала крај со крај и едвај можеле да си приуштат храна.

 

Кога ТЛЦ направиле нов серијал „My 600lb Life: Where Are They Now?” во кој ги посетувале луѓето кои гостувале кај нив и успеале да ослабат, дошле до Паулина, но таа повеќе немала 112 килограми, туку 132.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here