12.9 C
Ohrid
четврток, октомври 21, 2021
Почетна Македонија Тринаесет државни службеници ќе бидат вработени во новата Агенција за примена на...

Тринаесет државни службеници ќе бидат вработени во новата Агенција за примена на јазици

Translate (Eng):[gtranslate]

Новата Агенција за примена на јазикот што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните на Северна Македонија објави оглас со кој вработува 13 државни службеници на различни позиции.

Во огласот се бараат по еден државен советник за преведување и лекторирање. Пишува дека е предвидено за тие позиции нето-платата да биде 37.968 денари.

Се бараат и државен советник за соработка со Владата и односи со јавност за иста плата од 37.968 денари.

РЕКЛАМА

Останатите позиции се: раководители на секторот за поддршка на директорот за плата од 36.930 денари, таководител на секторот за планирање, координација и развој, раководител на сектор за превод и лекторирање, на одделението за соработка со Владата, на Одделение за превод, раководител на одделение за лекторирање…

Со огласот се бараат и советник за следење унапредување и заштита на примената на јазикот кој го зборуваат најмалку 20% од граѓаните, соработник за следење унапредување и заштита на примената на јазикот кој го зборуваат најмалку 20% од граѓаните, помлад соработник за информатичка поддршка, помлад соработник за соработка со Владата…