ТЕАТАР КОМЕДИЈА СНИМА ДОКУМЕНТАРЕЦ ЗА АКТЕРКАТА АНЧЕ ЏАМБАЗОВА

Театар Комедија почна да снима документарец за големата актерката Анче Џамбазова. Од театарот велат дека филмот ќе е во режија на искусниот Миле Гроздановски, а сценариото го изработи Гоце Трајковски.

Во филмот ќе бидат прикажани разни аспекти од животот и кариерата на големата актерка Анче Џамбазова, а премиерата на документарецот ќе биде во рамки на фестивалот „Гола месечина“ , на затворањето на 9-ти септември.

Фестивалот „Гола месечина“ кој се одржува од 2-9. септември се одржува во Општина Аеродром.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here