ОПШТИНА ОХРИД: ПРИ КРАЈ СЕ ПОДГОТОВКИТЕ ЗА УРИВАЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ ВО ОХРИД

Oпштина Охрид соопшти денеска дека при крај се подготовките за започнување на акцијата за уривање на дивоизградени објекти на подрачјето на Охрид, опфатени во регистарот кој беше изготвен според препораките од состанокот на комитетот за заштита на светското културно и природно наследство на Унеско.

На почетокот, ќе се отстрануваат објекти кај кои не постојат правни пречки, односно активните дивоградби и објектите во активната зона на националниот парк „Галичица“ и крајбрежјето паралелно ќе се уриваат дивоградбите кој што се во тек и оние опфатени со регистарот на дивоизгредени објекти во охридското подрачје.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here