”Уште една радосна вест за шоферите” Горивото поскапува двојно повеќе од минатиот понеделник

Регулаторната Комисија за Енергетика ги објави новите, покачени цени на горивата.

Во согласност со методологијата за пресметка на цените, малопродажните цени на горивата се зголемуваат во просек за 3.69%

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 се зголемува за 2.00 денари, и еден литар 95-октански бензин ќе чини 69.50 денари.

Цената на ЕУРОСУПЕР-98 се зголемува за 2.50 денари, и еден литар 98-октански бензин ќе чини 72.00 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото се зголемува за 1.50 денари, и еден литар дизел ќе чини 64 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here