Внимавајте од кого купувате дрва: Осум граѓани од Штип, Свети Николе и Кочани измамени при купување на дрва

Полицијата упати апел до граѓаните, а особено до повозрасните лица кога непознати лица им нудат огревно дрво за многу пониска цена од продажната.

Осум граѓани од Штип, Свети Николе и Кочани се измамени при купување на дрва за греење во текот на изминатите три месеци. Портапролот на СВР-Штип, Гордана Панајотова вели дека последните два случаи се случиле во исти ден на 20 септември во Свети Николе. Токму поради поголемиот број на регистрирани измами денеска СВР-Штип упати апел до граѓаните, а особено до повозрасните лица кога непознати лица им нудат огревно дрво за многу пониска цена од продажната.

– Начинот на измама сторителите го вршат со доаѓање во домот на постари лица, при што ги доведуваат во заблуда со лажно прикажување на факти дека продаваат огревни дрва, ги наведуваат да им ги платат дрвата под изговор дека камионот со дрва е во близина и дека дрвата ќе им бидат донесени, ги земаат парите, по што заминуваат – вели Панајотова.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here