Ставал стентови и на здрави пациенти за да дојде до плата од 28.000 евра

Бугарскиот кардиолог кој доби плата од над 28.000 евра мое да остане без лиценца. Ставал стентови и на здрави пациенти.

Одземањето на лиценцата за работа е најтешката казна која може да му ја изрече Бугарската лекарска комора, доколку Комисијата за етика ги потврди информациите кои во јавноста ги изнесе Телевизија Нова.

Додека трае истрагата, кардиологот е времено суспендиран од страна на Обласната болница во Пазарџик.

Скандалот излезе во јавноста, по информацијата дека д-р петар Лазов за еден месец примил плата од 28.500 евра, односно 57.000 лева.

Ова иницирало вонредна контрола од страна на министерството за здравство и внатрешна проверка во болницата, по што е утврдено дека лекарот стентирал и здрави пациенти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here