Баравте момци за збирање јаболка? Сдсм ви стои на располагање…

Е сега не знаеме дали јаболката им ги имаат вратено на сопствениците или ги имаат земено за јадење…. 🙂

Изјава за медиуми, Љупчо Николовски, Генерален Секретар на СДСМ

Денеска во рамки на активностите на СДСМ, Централното раководство, заедно и на покана на нашата Општинска организација во Ресен, на градоначалникот, заеднички се приклучуваме на традиционалниот јаболкобер се со цел да ја одбележиме и оваа година оваа сезона.

Тука сме заеднички и симболично да помогнеме на јаболкарите од овој регион, така како што и во претходниот период континуирано поддржувавме и носевме мерки и политики коишто носат развој на оваа значајна гранка и за овој регион и за целата наша земја.

Уште од првата година од мандатот за 10% ги зголемивме субвенциите по хектар. Ги зголемивме субвенциите на развојната категорија на овоштари, вклучително на сите и од овој регион

Во континуитет носевме интервентни мерки во секој еден момент кога тоа беше потребно.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here