Висока е 172 сантиметри а тежи само 25 килограми.

Најтенката жена во светот е само 25,4 килограми.
Таа ја добила таа тежина откако со години била на екстремни диети. Висока е 172 сантиметри и треба да има најмалку 56. кг, според советите на лекарите.
Родена е во Русија аа сега живее во Монако, Валери Левитин вели дека прима писма од обожавателите кои бараат да го постигнат нејзиниот изглед.
„Добив писма од млади девојки кои сакаат јас да ги научам како да бидат како мене. Сите писма што ги добив потекнуваат од жени, претежно околу дваесет години, кои ме гледаат како некаква инспирација“, рекла таа.

Трогната од писмата, Валери решила да се спротивстави на барањата на нејзините фанови и да учествува во кампањата против анорексија.
„Одбивам да ги учам младите девојки како да умрат“, истакнува Валери.
Таа ја споделила својата приказна со другите за да можат да ја избегнат нејзината судбина.
Анорексијата ја направи осамена, непривлечна и одбивна за луѓето околу неа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here