Борче Стаменов поправа стари компјутери и ги донира на сиромашни дечиња.

Кавадарчанецот Борче Стаменов речиси 4 години радува семејства од сите краеви на Македонија. Тој е основач на иницијативата “Донирај компјутер” преку која собира стари компјутери од луѓе на кои повеќе не им се потребни, ги поправa и ги дарува на семејства кои немаат доволно пари да им овозможат компјутер на своите деца. Денеска, тој на својот Фејсбук профил објави дека го донирал 100-тиот компјутер и дека ќе донира уште толку: “3 години, 10 месеци и некој ден ни требаа да ја постигнеме целта која мислевме дека е недостижна. Излезе, дека ништо не е недостижно ако сакаш и имаш силна желба да го направиш. Денес го дадов стотиот дониран компјутер. Она шо почна како “од нас, за нас” излезе баш така”, вели Стаменов.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here