Бузаку: Реџепи е рекетар, перел пари од аџиите и присвоил 700 илјади евра. Реџепи одговори-Не се занимавам со геј

Скендер Бузаку денеска во Основното јавно обвинителство поднесе кривична пријава против актуелниот поглавар на ИВЗ, Сулејман Реџепи, за перење пари од аџиите, за што приложил и докази.

Според Бузаку, доказите покажуваат дека Реџепи правел криминал користејќи ја верската заедница. Реџепи, наместо парите од аџиите директно да ги уплати во Министерството за аџилак на Саудиска Арабија тоа го сторил преку посредник, односно агенција и со тоа наместо на аџиите да им наплати по 510 евра им зел 840 евра. Бузаку обвини дека разликата од парите од аџиите завршила во џебот на реисот Сулејман Реџепи.

„Ние сме тука за друга работа. Не се занимавам со геј. Гејците треба да бидат надвор од верските заедници“, изјави Реџепи.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here