Специјалната единица Волци ги фрли беретките извикувајќи: Ние овде не сме за пари, ние овде сме за Македонија

На социјалните мрежи денеска се појави информација за незадоволство кај специјалната единица „Волци“ во АРМ од последните настани и најавата за расформирање на полкот, што беше најавена и од Кабинетот на претседателот Стево Пендаровски.

Според објавеното на социјалните мрежи, поради притисоците врз оваа специјална единица, утрово во касарна, двајца од „волците“ демонстративно ги фрлиле беретките со коментар:

– Извинете, ние овде не сме за пари, ние овде сме за Македонија!

Оваа информација нема официјална потврда.

Како што објавивме деновиве најавено е расформирање на оваа единица, а во некои медиуми беше објавено дека наводно слично нешто се планира и со специјалната единица во МВР „Тигри“.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here