Непознат човек се понудил да ги плати долговите од 20 милиони денари на Меѓународниот сојуз, БМЈ Груп и Томато

Лице кое не е многу познато во јавноста се пријавило да ги преземе фирмите и да ги плати долговите на Меѓународниот сојуз, БМЈ Груп и Томато, истакнаа од УЈП на денешниот брифинг со новинарите.

Меѓународен сојуз каде претседател беше Бојан Јовановски, БМЈ груп во чија сопственост беше 1 ТВ и Томато продукција во чии простории всушност беше сместена телевизијата, ќе заработат кривични пријави, бидејќи Управата за јавни приходи утврдила дека не платиле данок на добивка, ДДВ и персонален данок во вредност од 20 милиони денари.

Како што информираат од УЈП на брифинг со новинарите, овој наод е резултат од извршените контроли во овие правни лица, но постапката се уште не е завршена бидејќи дел од раководителите на субјектите се уште не ги разгледале записници.

Повеќе на линкот: Фокус

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here