Ростуше- ОУ „Ѓорѓи Пулевски“ се преименува во ОУ „Хајан Селмани“

Со одлука на Советот на Општина Маврово и Ростуше, основното училиште во селото Ростуше се преименува, од ОУ „Ѓорѓи Пулевски“ во ОУ „Хајан Селмани“.

 

„Одлуката е донесена по предлог и иницијатива на советот на родители и училишниот одбор“, информираа од општината.

Бизнисменот и мотивациски говорник Хајан Селмани, по потекло од селото Велебрдо, почина во септември годинава, на 33 годишна возраст. Беше успешен претприемач во ИТ секторот, сопственик на ИТ компанијата Haselt

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here